Til Startsíðan.

    Jeg som Lille!  De kalder mig, POLLURIN.

Her er jeg ca. 1, 1/4.år gammel...

1-Trin, Op.

 

 

 

 
 

'Her' er Jeg...!

 
   

Jeg kunne ikke sidde rank oppe, i siddende stilling, begrund af, at jeg var født med, en svag og dårlig ryg; men hvis en sad bag ved mig, som i kan se' på det første lille billede, der sidder en og støtter min ryg, så kunne jeg godt, men ikke uden.!

  •        "Men for det meste, så lå jeg bare nede på maven, det kunne jeg jo bedst lide...!"

Det gik også, unormalt længe for mig, før jeg kunne gå, som et spædbarn nu kan, og kunne.!  Det skyldtes min ryg, og begge mine ben, Knæder...!

Det skyldtes; mit medfødt Handicap, som jeg nu var født med,  den 7,Juni - 1959.                                                       

Jeg er født med, 'Svag og Dårlig Ryg.  "Ikke Direkte Skæv Ryg må man sige, men som folk ofte vil tro, og vil hentyde til...! Nej, nej.! Ikke Skæv ryg.!   Men det er med Svag og Dårlig Ryg, jeg er født med...!"  

  • Lægerne kunne intet stille op, lige med det samme; den gang.!

Mit medfødt Handicap var, og er det.! At jeg kan ikke strække ryggen helt ud, (op;)  uden at jeg skal anstrenge mig meget, og bruge megen energi på, og da jeg så slapper af, som normalt.! Ja! Så synker min ryg, bare helt sammen.!

Og så kunne jeg heller ikke, strække mine armer helt ud, som et normalt barn nu kunne, og kan gøre det.! Så fra 0 til 100% helt strakte.! kan min, venstre arm, kun strække sig de, 90% ud, og med højre, er det kun de, 95.5%. Men det klarer jeg mig,  bare helt fint med, uden nogle store problemer...!

   Og uden, at det kan ses; tydeligt, at jeg nu ikke kan strække mine arme helt ud...!"  

  • Behandling.!

Men den første, 'behandling' jeg den gang kunne få.! Det var kun et Ryg-korset, som jeg den gang skulle kun sove med, og at  starte med.! Før der kom et, som jeg skulle ligge ned i, og ikke et man skulle spennes på ens ryg, og spennes fast ned i...  Men det dumme; ligge korset, det lignede en udstillings dukke, uden front...!  

Det var ikke noget rart for mig, den gang, hver gang jeg skulle til at sove...! Så i kan tro mig, at jeg den gang, var meget gæl, og strittede imod, da jeg skulle til at puttes, ned i det skide Korset...!

 "Som årene gik, så fandt jeg selv ud af, at frigøre mig, ud af det jeg nu var spandt fast med, og i; den gang, da jeg skulle sove.!

Så både min, Mor og Far, og de andre som var i hjemmet den gang, måtte på skift, gå og se' til mig, så det ikke lykkedes, for mig, at komme fri,  af det ligge Korset, og det skide dumme korset.!"  

 

Ja' Okay! 

"Det var, den gang...!"

 

   

 

"Her er jeg, kun 12.år gammel."

"Her på billedet, står jeg med et af de tunge Ryg-korset, det kan man tydeligt se' i gennem trøjen, som jeg er i, på billedet... Fordi det var både foran, og bag på, de nu skulle støtte, min ryg med...!"

Men så da jeg blev lidt ældre; så fik jeg et Ryg-korset, som jeg den gang skulle, både gå med, til dagligt, og et til at sove med. Det var ikke noget behageligt.!   

"Det var så, da Lægerne på Færøerne, sendte mig ned til Danmark, for at undersøge mig nærmere, og forsøge at finde det rigtige Korset, jeg da skulle gå med, og eventuelt også sove med...! Det først Sygehus, var det Ortupætiskehospital i København, hvor det så senere blev flyttet til Rigshospitalet, og hvor jeg så fik de behandlinger, helt fra starten, og frem til nu.!"

Hvor de behandlinger, jeg nu fik helt, fra jeg var født, og helt frem til, omkring 1982, hvor behandlingen stoppede.! 

"Ja! den var helt forkerte.!"

De mange forskellige Rygkorsetter, jeg nu fik den gang, var lavet af letmetal, og de var rimelige tunge, at gå med til dagligt, for mig den gang jeg var lille knekt, (dreng).!  
 
Det er mig selv, som lille.! Og allerede her, ja da havde jeg gang besvær, det kan man godt se' på dette billede.!
 

  • Der næst, fik jeg også; et til at sove med.!

Det lignede mest, et som damerne nu brugte, i det gode gamle dage, for at stramme deres maver, ind med.! Og det var heller ikke, noget særligt behageligt, at sove med, det må jeg nu ærligt, indrømme i dag...!  

  • Det var så det, som senere hen, i mit liv, gik ud over mine begge ben, og begge Kne'er, samt Hofter.!

Ja! De blev helt ødelagt, af det meget tunge Ryg-korset, at jeg i dag, må døje med, at mine ben er så Svage, og Dårlige, og der efter er der kommet, Ledegigt i både Hofter og Knæledene,  gennem årene.! Og nu; til sidst; også Ledgigt i Ryggen...!

 Jeg har fået, u-tellelige mange obrasioner i begge Kne'er, for at rette op på både Menisk, og led, så som kunstigt knæ led, i højre Kne, og der nest, fået sedt en stift i højre knæ, og samt, strammet led-bond, fordi de var for slappe, og kunne ikke holde det hele på plads...!

Og til trods det.! Nej.! Så er de Hofter, og Knæ led, ikke helt, 100% O.K... 

  • Og ej heller min Ryg, er helt O.K.  Efter de mange, behandlinger jeg fik den gang...

Der har jeg også fået nogle indgræp, så som indsædt kunstig menisk-puder, ind i mellem lederne; for at holde ryggen så nogen lunde på plads, og lige så for at holde de værste smerter helt væk, eller kun på afstand...   

     "Ja.! Alt det jeg, nu var i gennem; som et lille spedbarn, og frem til 1982, må man sige, har været, helt forgæves, ja et stort (Fiasko.)  med alle de behandlinger, da de ikke hjælpte meg noget som helst, men gjorde mit Handicap, bare være og være, som tiden gik...

Det gjorde mig, bare mere, og mere Invalid, end det hjælp på noget som helst, med det Handicap, jeg nu var født med...!" 

  • Så midt Handicap, må jeg bare leve med...

Men jeg er glæd for, at jeg ikke er bundet til en Kørestol, og ej heller, er af hænget; af hjælp, fra andre mennesker til dagligt, og til dagligdaden med, det må være, Prikken over selve, i'et; syns jeg selv...!  

Men jeg klarer mig selv, til dagligt; og må bare til passe mig, efter mit Handicap, jeg nu har, at slås med til dagligt...! 

 "Så går det nok...!"

"Ja sådan er livet, hos mig; Som Handicappet.!"

 

Her sidder jeg sammen med mine klasse kammerater fra Specialskolen "Skúlin á Trønnið."   

 
Her sidder jeg i Skoleklassen, på Specialskolen, som den gang lå på Skansen, ved havnen, som senere blev Reved ned.!
Her sidder jeg, i venstre side af billedet, og Nils-Pauli, er i den prikkede trøje, og den søde pige, i bagrunden var Joan, hos Brandmajoren i Tórshavn, den gang.!
Jeg ved, og kan ikke huske, hvornår det har været, så årstalet ved jeg desværre ikke...
 
 

På billedet, er hele familien; samlet udenfor, Højskolen. (Hásskúlin,) i Tórshavn. 

*På' selve Billedet er:.!

 Marius Johannesen, - Sonja Ni-Kala Poulsen.(født.:- Petersen) - Brynjálvur Poulsen.

   Jóna Maria Poulsen. - Poul Johannes Poulsen. - Rúnálvur Poulsen. 

Og i barnevognen, sidder de to yngste, Bjartur Signard Poulsen.  &.:  Jónvard Poulsen.

"   Manden med Pippen, og i hvidskjorte og sløjfen, er Forstanderen, Marius Johannesen, som vi senere kalte for hvores (abbi,) morfar. Det var han jo ikke, i virkeligheden, det var Tummas Hans Petersen, som var fra Rituvig, (Rituvík) der kom min mor også fra, nemlig Rituvík.!  Jeg ved ikke, predsis hvor fra min rigtige (omma) mormor kom fra. Det skyldes, at hun døde, i men's min mor, Kala; kom på et Børnehjem, og det var hun først, i Vestmanna, før hun så senere kom, på Børnehjemmet, i Tórshavn.   Fordi, mens min mor var barn, brandte nemlig børnehjemmet, i Vestmanna, helt ned til grund, og blev ikke genopført...

Så senere i gennem, min mors opvekst, kommer hun så at kende, både Jóna, og Marius Johannesen, som tog sig godt af hende, til hun så senere, selv startede som Højskole elev på Højskolen i Tórshavn, hvor Marius var, dengang Forstandere på...

"Mens Marius Johannesen, kom fra Funningi."  

"Tummas Hans Petersen, Min rigtige morfar, (abbin,) han er ikke med på selve Billedet...!"

"Jeg selv, står lige foran min mor, og ved siden af min eneste søster i familien, Jóna Maria Poulsen.!  Hvornår selve billedet er taget, har jeg desværre ikke, lige nu. Men måske finder jeg frem til det senere...!"

 


 

 
 
 Dette billede er taget på, Folkehøjskolen i Tórshavn, "Føroya Fólkaháskúlið" som den hed i gamle dage på Færøerne.!
Billedet er taget på min søsters Barnedåb, da hun blev døbt, og det er hun i den hvide dåbskjole.!
Jeg slev, sidder på låret på min Jone/Omma, og min kære mor, ved højre side af mig, og bag ved hende står Min kære Far.!

 På billedet ses' fra bageste række i Venstre side står.: Essa.  -   Jóannes Skaale. -  Marius Johannesen. (Abbi.) Brynjálvur Poulsen, og Grønlenderen har jeg desværre, -
ikke noget navn på.!
Nedest til venstra er det, Marianna (Annemanna,) Simonsen. Og hun som sidder med Søster (Jóna Maria Poulsen.) i favnen, kan jeg desværre ikke lige nu huske navnet på,
 lige nu; men der efter - sidder min kære Mor, Sonja Nikala, (Kala) Poulsen, og der efter Jona (Jona /Omma,) Johannesen, der mis selv; POLLURIN...
 

Her kommer mere på senere, af privat Foto, med mere...
 

Siden er sidst Opdateret, den.: 21-10.-2011.